TRAINEN BIJ PENDEKAR

Waarom bij Pendekar trainen?

 • Professioneel vakkundig persoonlijk aandacht oog voor details alle facetten
 • Les door kru Roy, meester in de Krabi Krabong Muay Boran en Muay Thai als enige in Nederland met ervaren trainers
 • Alle kennis met betrekking tot Thai Martial Arts en boksen in huis
 • Faciliteit met betrekking tot alle onderdelen van de Thai Martial Arts hoge wedstrijdring en fitness aanwezig, Thaise trapkussens, bokspads, grote trapkussen spiegels, lange en korte bokszakken, buik, been en lichaamsbeschermers.
 • Materiaal voor de wapentraining is aanwezig, de vloer is nieuw zwevend vloer op judomatte 4cm dik agglorex met zeilsuperstrak bespannen.
 • Veel licht in de gym ( kai muay ) raampartij van 20 m lang, bij 5 m hoog, hoge plafond 5 m hoog
 • Aanwezig speciaal covid ventilatie computer gestuurd
 • Moderne douches en schone kleedkamers
 • Van maandag t/m zondag trainen
 • Gym is makkelijk via openbaar vervoer te bereiken, trams en metro binnen twee minuten te belopen.
 • Pendekar heeft meer dan 100 nationaal en internationaal prof kampioenen, bij meerdere federaties en competities (in binnen -en buitenland waar vaak zonder handschoenen en in de puurste vorm wordt gevochten, zonder handschoenen en met kopstoten knie en ellebogen) opgeleidt en gemaakt.
 • Trainen bij Pendekar bevordert lichaam en geest, ook zal het de stress en sleur, van het dagelijks leven verminderen en draaglijk maken.

Eisen

Eisen, aan het trainen bij Pendekar worden geen speciale eisen gesteld. Wel dienen de leden bij inschrijving eventueel medische klachten te melden. Ook blessures, hoe licht ze ook zijn, dienen voor de trainingen aan de trainer kenbaar te worden gemaakt. Hierdoor kunnen de trainers rekening houden met de blessure of zo nodig een aangepast trainingsschema opstellen.

Trainingsmateriaal

Voorts is het noodzakelijk zo snel mogelijk de nodige basismaterialen (onder andere een gebitsbeschermer, kruisbeschermer, bokshandschoenen en scheenbeschermers) aan te schaffen. Dit is niet alleen van belang om de sport(en) goed te kunnen beoefenen, maar voorkomt ook blessures en is hygiënisch verantwoord.

Trainingsschema

Pendekar is 7 dagen per week geopend. Alle nieuwe leden worden eerst de basistechnieken van het Muay Thai en (Dutch) Kickboksen bijgebracht. Wanneer de leden voldoende ervaring hebben, kunnen zij doorstromen naar het gevorderdenniveau. Hierbij is intensiteit van de trainingen aanzienlijk hoger.

Nieuwe leden die de basistechnieken al beheersen, gaan automatisch door naar het gevorderdenniveau.

Zelfverdediging

Zelfverdediging, de disciplines Muay Thai, Muay Boran, Krabi Krabong en Dutch Kickbboksen zijn een mix van aanvals- en verdedigingstechnieken. Deze disciplines zijn daardoor zeer geschikt voor zelfverdediging.

Naast de fysieke training, wordt ook aandacht besteed aan het mentale aspect van de zelfverdediging. De leden worden geleerd de rust en het overzicht te behouden tijdens momenten waarop de fysieke zelfverdedigingstechnieken dienen te worden toegepast.

Echter, het toepassen van zelfverdedigingstechnieken wordt niet gestimuleerd. De leden worden geleerd gevaarlijke situaties te herkennen om zo preventief te kunnen handelen en de confrontatie te voorkomen.

Muay Thai bij Pendekar

Je gezondheid krijgt een boost, en je zelfvertrouwen zal gestimuleerd worden. Je traint in een mooie omgeving waar je op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze de sport beoefent.


De Pendekar lessen bestaan uit basis technieken Muay Thai en Dutch Kickboxing. Naast zak en pads trainingen worden tussendoor allerlei oefeningen gedaan die het lichaam sterk en strak zullen houden. Bij de lessen staan toegankelijkheid, discipline, plezier en verantwoordelijkheid voorop.

Senioren
Senioren, de meeste ouderen trainen bij Pendekar om hun conditie op niveau te houden. Voor deze ouderen bestaat de mogelijkheid met een speciaal seniorenteam te trainen. Zij kunnen uiteraard ook met het recreantenteam meetrainen.