TRAINEN BIJ PENDEKAR

Eisen
Eisen, aan het trainen bij Pendekar worden geen speciale eisen gesteld. Wel dienen de leden bij inschrijving eventueel medische klachten te melden. Ook blessures, hoe licht ze ook zijn, dienen voor de trainingen aan de trainer kenbaar te worden gemaakt. Hierdoor kunnen de trainers rekening houden met de blessure of zo nodig een aangepast trainingsschema opstellen.

Trainingsmateriaal
Voorts is het noodzakelijk zo snel mogelijk de nodige basismaterialen (onder andere een gebitsbeschermer, kruisbeschermer, bokshandschoenen en scheenbeschermers) aan te schaffen. Dit is niet alleen van belang om de sport(en) goed te kunnen beoefenen, maar voorkomt ook blessures en is hygiënisch verantwoord.
nak-muay

Trainingsschema
Pendekar is 7 dagen per week geopend. Alle nieuwe leden worden eerst de basistechnieken van het Muay Thai, Free Fight en Boksen bijgebracht. Wanneer de leden voldoende ervaring hebben, kunnen zij doorstromen naar het gevorderdenniveau. Hierbij is intensiteit van de trainingen aanzienlijk hoger. Bij voldoende ervaring en interesse kunnen leden vervolgens worden opgenomen in het wedstrijdteam.

Nieuwe leden die de basistechnieken al beheersen, gaan automatisch door naar het gevorderdenniveau.

Zelfverdediging
Zelfverdediging, de disciplines Muay Thai, Muay Boran, Krabi Krabong, Free Fight en Boksen zijn een mix van aanvals- en verdedigingstechnieken. Deze disciplines zijn daardoor zeer geschikt voor zelfverdediging.

Naast de fysieke training, wordt ook aandacht besteed aan het mentale aspect van de zelfverdediging. De leden worden geleerd de rust en het overzicht te behouden tijdens momenten waarop de fysieke zelfverdedigingstechnieken dienen te worden toegepast.

Echter, het toepassen van zelfverdedigingstechnieken wordt niet gestimuleerd. De leden worden geleerd gevaarlijke situaties te herkennen om zo preventief te kunnen handelen en de confrontatie te voorkomen.

Muay Thai voor women’s only bij Pendekar
Je gezondheid krijgt een boost, en je zelfvertrouwen zal gestimuleerd worden. Je traint in een mooie omgeving waar je op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze de sport beoefent.

De Pendekar women’s only lessen bestaan uit basis technieken Muay Thai en Dutch Kickboxing. Naast zak en pads trainingen worden tussendoor allerlei oefeningen gedaan die het lichaam sterk en strak zullen houden. Bij de women’s only lessen staat toegankelijkheid, discipline, plezier en verantwoordelijkheid voorop. De focus bij de Pendekar women’s only lessen zal niet liggen bij het sparren.

De Pendekar women’s only lessen zullen worden aangeboden op de onderstaande dagen:

  • Woensdag 20:00 – 21:00
  • Zondag 12:00 – 13:00

Senioren
Senioren, de meeste ouderen trainen bij Pendekar om hun conditie op niveau te houden. Voor deze ouderen bestaat de mogelijkheid met een speciaal seniorenteam te trainen. Zij kunnen uiteraard ook met het recreantenteam meetrainen.