KRU ROY PORTIER

Kru Roy Portier

Roy Portier is meester in de Muay Thai, Muay Boran (ook bekend als Pahuyuth) en Krabi Krabong. Hij runt al meer dan 30 jaar met veel passie en kracht zijn sportschool Pendekar Gym.

De Thaise vechtkunst

Muay Thai betekent Thais Vechten, maar Thaiboksen is een betere omschrijving. Het is de kunst van de 9 ledematen. In de basis bestaan deze uit: de vuisten, ellebogen, knieen en schenen. Andere elementen zijn de clinch, de worpen, de cultuur (oa. Wai Kru, Ram Muay), het loopwerk, sparren, principes, strategieën (game plan) en meer. Kru Roy beheerst deze aspecten tot in de kleinste puntjes.

Muay Boran, Cultuur en traditie

Muay Boran (of de kunst van de 10 ledematen) is een complete vorm van effectieve zelfverdediging, het bevat naast staand vechten, worp, klem -en grondtechnieken. De technieken en principes kennen veelal een historie, en tevens waar een schitterend verhaal aan toe te schrijven is. Bovendien omvat de leer ook een gedeelte over de schoonheid van de Thaise cultuur en traditie.

Krabi Krabong

Krabi Krabong is de veelzijdige Thaise wapenkunst met alle aspecten van een serieus en effectief systeem. De wapenkunst is uniek in haar beweging, welke zich onderscheidt door de ritmische en flitsende slagen, voetenwerk en vele verrassingselementen. Er zijn daarnaast veel verschillende wapens binnen het systeem.

Uniek in Nederland

Kru Roy beheerst de complete leer van de Muay Thai, Muay Boran en Krabi Krabong. Hij is de enige in Nederland die alle ins-en-outs van deze complete Thaise krijgskunst (krabi krabong, muay boran) en ringwerk (muay thai) volledig meester is, en hierin onderricht geeft.

Daarnaast met een staat van dienst waar alleen maar grote bewondering voor kan bestaan. De tijd en energie die hij heeft ingezet om zijn leerlingen als een vaderfiguur op te leiden spreekt boekdelen. Zoals de meester is, zo zijn z’n leerlingen. En dat is te merken aan de kwaliteit van de vechters. De lijst van kampioenen uit de Pendekar stal is hiervan slechts een klein voorbeeld.

De manier waarop hij zijn leerlingen begeleidt, traint en opleidt is uniek, eigenzinnig, creatief en zonder remmingen.

Leer van de meester

Voor geïnteresseerden en serieuze beoefenaars een unieke gelegenheid om in Nederland deze effectieve vechtkunst van een bijzondere meester te leren.

Contact

Neem contact op indien je interesse hebt om de leer van de Thaise krijgskunst te leren.

Zie onze contactgegevens op contact pagina.